“Door MDT heb ik ontdekt dat ik verder wil gaan in dit vak!”

Werkervaring opdoen, iets doen voor en ander, je netwerk uitbreiden en talenten ontwikkelen; dát is voor veel jongeren de meerwaarde van MDT CREW. Bij deze maatschappelijke diensttijd steken jongeren tot en met 27 jaar hun handen uit de mouwen bij een maatschappelijke organisatie of (sport)vereniging. Angela (27) zette zich in voor GezinsBuddy. Voor alleenstaande ouders ontwikkelde zij een zesweekse mindfulness challenge.

Angela (27) is een jonge moeder met een drukke baan. Toch besloot ze zich aan te melden voor de maatschappelijke diensttijd bij MDT CREW. “Ik vind het belangrijk om mijn tijd en mijn talenten in te zetten voor anderen’’, begint Angela te vertellen. “Zelf heb ik veel baat bij mindfulness en me daar de afgelopen jaren meer in verdiept. Die kennis wilde ik graag overdragen. GezinsBuddy vind ik een prachtig initiatief; het biedt alleenstaande ouders een netwerk en verschillende activiteiten om te doen. Dit leek mij een mooie organisatie om mijn kennis over mindfullness te delen. Mindfullness is iets wat veel alleenstaande ouders zou kunnen helpen. Zodoende besloot ik mij aan te sluiten bij MDT.”

In een half jaar tijd werkte Angela aan het uitwerken van de zesweekse challenge. “De challenge bevat steeds kleine opdrachten. Deze opdrachten nodigen uit tot positieve gedachten en dankbaarheid. Daarnaast is er een opdracht om een ‘visionboard’ te maken waarmee je je gewenste gevoelens kunt visualiseren. Het zijn simpele opdrachten, maar met groots effect. Negentien deelnemers doen mee.”

En dat smaakt voor de maker al direct naar meer. “Het lijkt mij geweldig om meer van dit soort werkboeken te ontwikkelen”, zegt zij. “Sterker nog, ik heb ontdekt dat ik graag verder zou willen in dit vak. Ik hou ook een blog bij waarin ik meer over mindset schrijf. Dat is www.definedyourway.com Het brengt mij enorm veel energie!’’ En vanuit die mooie ervaring wil Angela MDT dus zeker aanraden aan andere jongeren. “Hier kun je heel laagdrempelig ontdekken wat je leuk vindt of wat wellicht minder goed bij je past…”

In haar maatschappelijke diensttijd werkte Angela veel samen met Angela Strubbe, de coördinator van GezinsBuddy voor regio De Ronde Venen. Ook zij is heel enthousiast over Angela’s diensttijd. “Het grote verschil tussen een snuffelstage en deze maatschappelijke diensttijd, is het feit dat de jongeren hier vrijwillig voor kiezen”, stelt Angela Strubbe. “Angela is voor mij tot enorme steun geweest. We hebben een goede band opgebouwd en werken aan het uitbouwen van onze GezinsBuddy-community. Dat geeft mij energie en nieuwe inzichten. Ik kan andere organisaties dus zeker aanraden om mee te doen met MDT CREW. Jonge mensen hebben verrassende, verfrissende en nieuwe ideeën en dat komt je organisatie alleen maar ten goede. Ik ben benieuwd wat Angela en ik nog meer gaan uitrollen; haar diensttijd is over, maar dat ze bij ons blijft, staat al vast…”

Ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van MDT voor jou? Laat een berichtje achter, dan nemen we contact met je op.