Nieuws

Hier word je helemaal up to date gehouden! Zie je er iets tussen staan wat je interesseert? Klik erop om meer over dit onderwerp te weten te komen.

 • Nog meer jongeren ontvangen hun MDT-certificaat!
  Op 20 april vond de derde certificaatuitreiking plaats van MDT CREW. Het was een mooie avond! Ook dit keer werd zichtbaar wat het doen van vrijwilligerswerk kan betekenen voor een ander, maar vooral ook voor jongeren zelf. Deze groep jongeren hebben voor minimaal 80 uur Lees hier meer over »
 • beëindiging MDT CREW
  Vanaf maart 2023 is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor MDT CREW. De jongeren die nu een traject doen, maken dit natuurlijk wel af zoals afgesproken. Jongeren of organisaties die meer info willen over MDT (maatschappelijke diensttijd) kunnen terecht op www.doemeemetmdt.nl.
 • nieuwsbrief 3
  voor samenwerkingspartners van MDT CREW
 • Improbattle kwam langs voor een workshop
  Gisteren hebben de jongeren een workshop gehad van Marijn Vissers vanuit Improbattle. Door middel van improvisatietheater wil Improbattle de weerbaarheid en het welbevinden van de deelnemers verbeteren. We hebben opdrachten gedaan, die zich o.a. richtten op: Deze opdrachten maakten ons bewust van de mate waarin Lees hier meer over »
 • De tweede uitreiking is geweest!
  Donderdag 5 januari 2023 hebben deze jongeren hun certificaat ontvangen voor het afronden van hun Maatschappelijke Diensttijdtraject bij MDT CREW. Trajectbegeleiders Leyla en Mark hadden voor elke jongere een mooie toespraak. Hiermee werden de jongeren in het zonnetje gezet en is voor hen de Maatschappelijke Lees hier meer over »
 • “Vakkenvullen is altijd maar hetzelfde; MDT is elke dag anders!’’
  Werkervaring opdoen, iets doen voor en ander, je netwerk uitbreiden en talenten ontwikkelen; dát is voor veel jongeren de meerwaarde van MDT CREW. Bij deze maatschappelijke diensttijd steken jongeren tot en met 27 jaar hun handen uit de mouwen bij een maatschappelijke organisatie of (sport)vereniging.
  “MDT heeft mij zelfs een baan opgeleverd!”
  Werkervaring opdoen, iets doen voor en ander, je netwerk uitbreiden en talenten ontwikkelen; dát is voor veel jongeren de meerwaarde van MDT CREW. Bij deze maatschappelijke diensttijd steken jongeren tot en met 27 jaar hun handen uit de mouwen bij een maatschappelijke organisatie of (sport)vereniging. Lees hier meer over »
 • “Ik voel me hier uitgedaagd om me te ontwikkelen in mijn professionaliteit”
  Werkervaring opdoen, iets doen voor en ander, je netwerk uitbreiden en talenten ontwikkelen; dát is de meerwaarde van MDT CREW. Bij deze maatschappelijke diensttijd steken jongeren tot en met 27 jaar hun handen uit de mouwen bij een maatschappelijke organisatie of (sport)vereniging. Senna (19) koos Lees hier meer over »
 • Wesley (22) volgt zijn maatschappelijke diensttijd bij een dagbesteding voor mensen met dementie
  Werkervaring opdoen, iets doen voor en ander, je netwerk uitbreiden en talenten ontwikkelen; dát is voor veel jongeren de meerwaarde van MDT CREW. Bij deze maatschappelijke diensttijd steken jongeren tot en met 27 jaar hun handen uit de mouwen bij een maatschappelijke organisatie of (sport)vereniging.
  “Door MDT heb ik ontdekt dat ik verder wil gaan in dit vak!”
  Werkervaring opdoen, iets doen voor en ander, je netwerk uitbreiden en talenten ontwikkelen; dát is voor veel jongeren de meerwaarde van MDT CREW. Bij deze maatschappelijke diensttijd steken jongeren tot en met 27 jaar hun handen uit de mouwen bij een maatschappelijke organisatie of (sport)vereniging.
  MDT ON TOUR bij het VLC
  Vorige week stonden wij samen met de landelijke MDT op het schoolplein van het Veenlanden College in Mijdrecht. Dit deden wij voor het project MDT ON TOUR waarmee wij meer bekendheid onder de jongeren proberen te creeëren. Bij deze dag was warme chocolademelk, een foodtruck, Lees hier meer over »
 • Luuk heeft een moestuin opgezet
  Zomer 2022: De nieuwe moestuin bij het jongerenwerk, in het oude basisschooltje De Trekvogel in Mijdrecht, trekt behoorlijk de aandacht van de buurt. Het is ook een bijzondere prestatie om vanuit niets, een stukje aarde zonder bestemming, zo’n mooie tuin te creëren. Luuk loopt trots Lees hier meer over »
 • Sanne (21) deed MDT bij NME De Woudreus
  “Als je nog niet weet wat je wilt worden, kun je je hiermee perfect oriënteren” Sanne van Amsterdam (21)  uit Vinkeveen deed een MDT bij NME-centrum De Woudreus. Daar had hij het enorm naar zijn zin. “Ik kan dit zeker aanraden”, zegt hij. “Het is Lees hier meer over »
 • Zes jongeren ontvangen certificaat voor maatschappelijke diensttijd
  Donderdag 20 oktober 2022  hebben 6 jongeren, die hun Maatschappelijke Diensttijdtraject bij MDT CREW afgerond hebben, hun MDT- certificaat ontvangen. Bij deze uitreiking was ook wethouder van De Ronde Venen Maarten van der Greft aanwezig. Zoals de wethouder mooi verwoorde zijn “deze jongeren een voorbeeld Lees hier meer over »
 • Workshop studievaardigheden
  De jongeren hebben een workshop studievaardigheden bijgewoond van Jacoline van Spark Coaching. Zij hebben praktische tools gekregen betreft plannen en prioriteiten stellen. Het was een leerzame en gezellige avond!
 • Promoleider, de leukste bijbaan!
  Een superleuke bijbaan voor 8 tot 16 uur met een goed salaris en leuke collega’s!
 • MDT-challenge sportweek Mijdrecht
  Aanstaande vrijdag, 23 september, vind je ons samen met het jongerenwerk op het Raadhuisplein in Mijdrecht. Eva en het promoteam dagen je uit met leuke actieve challenges! Lol staat voorop en er zijn ook leuke prijzen te winnen. Niemand heeft afgelopen week het juiste aantal Lees hier meer over »
 • Combineer Cinekid met MDT CREW
  Doe je als vrijwilliger mee met Cinekid? Dan kan je je MDT-uren compleet maken in De Ronde Venen of Uithoorn. Interesse? Neem contact op met Leyla of Mark. Het festival is in Pathé Noord. Met dagelijks nieuwe kinderfilms en series én het MediaLab. Buiten is Lees hier meer over »
 • Partnerbijeenkomst: we staan klaar voor jongeren
  Afgelopen dinsdag kwamen de partners van MDT CREW bij elkaar in het Spoorhuis in Uithoorn. Het was fijn elkaar weer te zien en te merken dat elke organisatie nog steeds staat te popelen om nieuwe MDT-ers een topervaring te bieden. S. vertelde zijn persoonlijke ervaring Lees hier meer over »
 • nieuwsbrief voor samenwerkingspartners
 • Workshop Mindfulness
  Vanuit de jongeren kwam het idee om te leren over mindfulness. Daarom is er voor de tweede groepsbijeenkomst een workshop Mindfulness georganiseerd. De jongeren hebben geleerd over bewust zijn over het nu, hoe je je op dat moment voelt en daarnaar gedraagt. Het was een Lees hier meer over »
 • Wat jij wilt…
  Wat jij wilt, is voor ons een belangrijke vraag! Daarom werken we samen met studenten van de HU om dat eens verder te onderzoeken. Help jij mee door het invullen van deze enquete?
 • Een bezoek aan RickFM
  Afgelopen vrijdag zijn Leyla en een MDT-deelnemer langs geweest bij RickFM. Tijdens de uitzending Pre-party hebben zij verteld over MDT CREW. Het fragment is terug te luisteren op de website van RickFM.
 • De groepsbijeenkomsten zijn van start gegaan!
  Gisteren heeft de eerste groepsbijeenkomst plaatsgevonden. Het was een geslaagde avond. Er is uitleg gegeven over MDT en de werkskills. Daarnaast zijn er kennismakingsspellen gespeeld. Ook is er met elkaar besproken hoe de volgende groepsbijeenkomsten ingevuld gaan worden. De jongeren waren open, eerlijk en gezellig, Lees hier meer over »
 • Aanmelding van de eerste jongeren!
  De eerste jongeren hebben zich aangemeld en zijn van start bij hun MDT-plek. Lijkt het jou ook leuk of heb je vragen, contacteer ons gerust! Je kunt appen naar Mark en Leyla, een dm sturen op Instagram of gewoon een mail sturen.
 • Maak kennis met Leyla
  Hoi iedereen! Ik ben Leyla Burgan, 29 jaar en sinds 1 april aan het werk als trajectbegeleider binnen MDT CREW. Ik heb erg veel zin om jongeren te begeleiden en te ondersteunen tijdens hun MDT-traject. Het is een mooie kans voor zelfontwikkeling, om nieuwe plekken Lees hier meer over »
 • Maak kennis met Mark
  Hey allemaal, mijn naam is Mark van Breukelen, Ik ben 29 jaar oud en ben sinds 1 maart werkzaam als trajectbegeleider binnen het MDT Crew. Misschien herken je mij al, ik ben namelijk ook jongerenwerker binnen de gemeente De Ronde Venen. Ik zit op voetbal en tennis Lees hier meer over »
 • Flyeren
  Woensdag 13 april gaan Romy en Rhania op pad in De ronde Venen om jongeren aan te spreken en uit te leggen wat MDT is. Misschien zien we jou ook wel? Op zaterdag 23 april zullen zij vanaf 12 uur te zien zijn bij Legmeervogels Lees hier meer over »
 • Eerste promotie gaat van start
  Op woensdag 2 maart is er een jongerendebat in de Ronden Venen. MDT CREW is aanwezig om met jullie in gesprek te gaan om een MDT traject te gaan beginnen. Tot snel
 • Project MDT CREW goedgekeurd door ZonMw
  Afgelopen donderdag 18 november jl. kregen Tympaan-De Baat en Videt bericht van ZonMw dat de gezamenlijke aanvraag voor het project MDT CREW is goedgekeurd! Wat is MDT CREW?MDT CREW arrangeert een waardevolle, maatschappelijke ervaring voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar. Via een MDT Lees hier meer over »
 • Nieuwe Collega’s MDT CREW
  In de afgelopen weken hebben we drie collega’s aangenomen die mee gaan werken dit project tot een succesvol einde te maken. De collega’s zullen zich de komende periode zich aan jullie voorstellen. Inmiddels hebben we collega’s die aan de slag gaan als trajectbegeleider en promoleider. Lees hier meer over »
 • MDT CREW op locatie
  MDT CREW bezoekt alle organisaties de komende weken. MDT CREW start zijn campagne bij Legmeervogels. Op woensdag 2 februari starten wij onze rondgang langs alle organisaties die meewerken met MDT CREW. Alle 12 de partners zullen de komende tijd een start van het project mee Lees hier meer over »