Luuk heeft een moestuin opgezet

Zomer 2022: De nieuwe moestuin bij het jongerenwerk, in het oude basisschooltje De Trekvogel in Mijdrecht, trekt behoorlijk de aandacht van de buurt. Het is ook een bijzondere prestatie om vanuit niets, een stukje aarde zonder bestemming, zo’n mooie tuin te creëren. Luuk loopt trots langs allerlei groenteplanten, kruiden en bloemen. Ook buurtbewoners, jong en oud, komen graag meekijken en een handje uitsteken. De tuin is hiermee een verbinder in de buurt: Je raakt met elkaar in gesprek en deelt je passie voor de natuur of verbaast je over de uitbundigheid waarmee alles groeit.

Luuk is creatief, maakt de stijlvolste creaties op papier of van stof, maar kan ook helemaal opgaan in de moestuin of het verzorgen van de verwaarloosde plantjes, die hij ondertussen van allerlei mensen krijgt aangereikt. Hij weet waar ze kunnen staan, welke aarde ze nodig hebben en hoeveel water. En dat is te zien aan de uitbundigheid waarmee ook de planten binnen groeien en bloeien.

Najaar 2022: Nu zijn MDT-uren zijn gemaakt, denkt Luuk er nog niet over om afscheid te nemen. Hij heeft besloten zijn horizon te verbreden en te starten met een studie social work. Hij zag immers hoe belangrijk sociale verbinding in de wijk is en ook hoe hij hierop als sociaal werker nog meer invloed kan hebben in de toekomst.

Wil jij ook op ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf?

Laat je nummer of mailadres achter, dan nemen we contact met je op!