Veelgestelde vragen

Hoe kan ik me aanmelden? Je kunt mailen naar info@mdtcrew.nl of bellen/appen naar  06-59832443 (Leyla)

Kan ik op een kennismakingsgesprek voordat ik ergens aan vast zit? Jazeker! Je hebt zelfs altijd een kennismakingsgesprek met Leyla, waarna je zelf kiest of je verder wilt met de MDT of niet.

Is meedoen met MDT wel veilig? Dat jij je veilig voelt, vinden wij heel belangrijk! Daarom is jouw vaste begeleider goed bereikbaar als je ergens mee zit en vragen we van alle praktijkbegeleiders een VOG. Daarmee wordt gescreend of zij geen strafblad hebben. Ook jij dient een VOG te hebben als je werkt met kwetsbare mensen. Daarvoor zorgen en betalen wij natuurlijk.

Ik heb een talent, kan ik daar wat mee? Wij zijn gek op talenten. En weet je dat we die bij veel jongeren treffen? We kijken samen met jou hoe jij je talent binnen de MDT kan gebruiken. En misschien help jij daar wel een ander mee.

Ik zit op school en ben daar best druk mee. Kan ik dan wel MDT doen? Ja dat kan! Je maakt samen met de trajectbegeleider een plan en samen kijk je ook naar jouw mogelijkheden qua tijd. Zo kan je kiezen voor een MDT in vakanties of weekenden. Het aantal uur per week en de lengte van je traject kan dus ook verschillen. Een MDT duurt zo’n 80 uur en maximaal een half jaar.

Ik zit soms niet zo goed in mijn vel of ben soms ziek. Kan ik dan wel een MDT doen? Bespreek dit met je trajectbegeleider. Voor veel problemen zijn ook oplossingen of aanpassingen mogelijk en de trajectbegeleiders zijn er om jouw daarbij te ondersteunen. Een MDT kan soms ook helpen om te werken aan dingen die je moeilijk vindt.

Waarom zou ik dit doen als ik ook betaald werk kan doen? We begrijpen dat centen ook van belang zijn. Een MDT-ervaring kan jou echter ook veel bieden zoals contacten, leuke activiteiten en nieuwe skills. Met een certificaat op zak toon je ook aan wat je kan en dat kan van pas komen bij het zoeken naar een baantje of studie.

Kan ik ook gewoon iets leuks voor mij en mijn leeftijdgenoten organiseren? En wie betaalt dat? Goede vraag! Je vrienden en andere jongeren ontmoeten is belangrijk en natuurlijk super gezellig. De trajectbegeleiders denken graag met je mee wat je wilt en wie daar graag bij aansluiten. Ontmoeten is een van de belangrijkste ingredienten van MDT, dus we komen er vast uit. Komen er kosten bij? Ook daar hebben we het samen over. Soms kunnen we daarbij ondersteunen.

Waarom registreren jullie gegevens van mij en wordt aan mij gevraagd een vragenlijst in te vullen? We willen graag goed met jou en jouw gegevens omgaan en registreren alleen wat daarvoor noodzakelijk is. We krijgen ook subsidie van de overheid om dit project te doen. Daarom delen we sommige gevens om aan te tonen dat we goed met dit geld omgaan. Lees vooral onze privacyverklaring en de deelnemersvoorwaarden. Dan ben je helemaal op de hoogte.