Sanne (21) deed MDT bij NME De Woudreus

“Als je nog niet weet wat je wilt worden, kun je je hiermee perfect oriënteren”

Sanne van Amsterdam (21)  uit Vinkeveen deed een MDT bij NME-centrum De Woudreus. Daar had hij het enorm naar zijn zin. “Ik kan dit zeker aanraden”, zegt hij. “Het is misschien maar een halfjaar, maar je leert er heel veel van.”

Sanne ontmoette Leyla, trajectbegeleider bij MDT CREW, via het Jongerenwerk. “Zij vertelde mij over de maatschappelijke diensttijd”, vertelt Sanne. “Ik ben nog niet toe aan een normale baan omdat ik nog aan het onderzoeken ben wat ik wil worden. Juist daarom sprak de maatschappelijke diensttijd mij wel aan. Ik wilde dat wel proberen.”

“NME-centrum De Woudreus, een plek die ontzettend goed bij mij past.”

Chef Kampvuur

Iedere week is Sanne aanwezig bij de activiteiten in De Woudreus. “Daar werd ik al snel omgedoopt tot Chef Kampvuur”, lacht Sanne. “We hebben daar namelijk een kookclub waar we koken met het kampvuur. Mijn rol is het maken van het vuur, ervoor zorgen dat het vuur aanblijft maar dat het niet te groot wordt en zorgen voor de veiligheid van de kinderen. Ik vind dat geweldig!”

Alle ingrediënten komen uit de omgeving van De Woudreus. “We hebben daar een moestuin en planten en bomen die vruchten geven”, legt Sanne uit. “Laatst hebben we gekookt met walnoten die van de walnotenboom komen. Prachtig was dat; alle kinderen wilden de hoogste vruchten pakken.”

Voor Sanne was maatschappelijke diensttijd een leerzame periode. “Vroeger vond ik het heel spannend om iemand te bellen”, zegt hij. “Nu durf ik dat veel sneller. Bovendien kan ik nu veel beter aangeven als iets niet lukt of als iets niet goed gaat.’’  Daarnaast heeft deze periode hem meer inzicht gegeven in wat hij leuk vindt om te doen. “Ik ben er achter gekomen dat ik het leuk vindt om met dieren of kinderen te werken’’, zegt hij. “Bovendien vond ik de begeleiding vanuit MDT CREW heel leerzaam. We hadden groepsbijeenkomsten waarin we ervaringen konden uitwisselen, hebben een mindfulnesstraining gedaan en met elkaar een escaperoom gespeeld. Ook dat was heel gezellig. Ja, ik kan de MDT zeker aanbevelen.”

Wil jij ook op ontdekkingsreis naar de beste versie van jezelf?