De tweede uitreiking is geweest!

Donderdag 5 januari 2023 hebben deze jongeren hun certificaat ontvangen voor het afronden van hun Maatschappelijke Diensttijdtraject bij MDT CREW. Trajectbegeleiders Leyla en Mark hadden voor elke jongere een mooie toespraak. Hiermee werden de jongeren in het zonnetje gezet en is voor hen de Maatschappelijke DienstTijd tot een eind gekomen. De afgelopen maanden hebben de jongeren prachtige dingen gedaan.

Eén van de jongere is via haar zus binnengekomen. Haar zus deed MDT en zij vertelde hier heel enthousiast over dat zij ook is begonnen. Inmiddels delen beide zussen hun succesverhalen.

Een andere jongere maakte kennis met MDT vanuit gemeente De Ronde Venen. “Ik had al heel lang geen school meer gevolgd of een baantje gehad”, vertelde ze bij de uitreiking. “De gemeente zag MDT voor mij als een mooie kans om weer werkervaring op te doen en in een ritme te komen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er eerst de meerwaarde niet van inzag, maar besloot het toch te doen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb; nu heb ik een betaalde baan bij de SeT Residentie.”

Daarnaast zijn andere jongeren uit de Ronde Venen actief geweest bij het jongerenwerk. Zij hebben creatieve projecten opgezet. Ook is er samengewerkt met Een tegen Eenzaamheid. Zo hebben de jongeren bedacht om door middel van een schilderij het thema verbinding te belichten.

In Uithoorn zijn de MDT-ers met name bezig geweest in de uitvoering van sport & bewegen voor kinderen. Hierbij is er onder andere een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd waarbij ook nog eens de nadruk en communicatie lag op de gezonde leefstijl.

De komende weken zal in zowel de Ronde Venen als Uithoorn een MDT campagne te zien zijn. Hierbij zullen verhalen van MDT-ers uitgelicht worden. Zo wordt MDT meer naar voren gebracht en hopelijk motiveert dat andere jongeren om ook mee te doen aan MDT CREW.

Enthousiast geworden door de verhalen vanuit MDT CREW en ben je, of ken je iemand, tussen de 14 en 27 jaar? Neem dan vrijblijvend contact op met Leyla (06-59832443) om kennis te maken en te kijken of MDT CREW bij jou past.